SkyBackup is onderdeel van Mensinga IT en is opgezet in 2021. Na een lange zoektocht naar een geschikte plek voor Online Backup en het testen van meerdere diensten, heeft Mensinga IT besloten om een eigen backupdienst op te zetten. Alleen op deze manier kunnen we onze klant 100% garanderen waar en hoe de data wordt opgeslagen.

Bij het zoeken naar een geschikt datacenter, kwamen we al snel bij de CJ2 Datatoren in Hoogersmilde. De infrastructuur van de toren is van uitstekende kwaliteit omdat er diverse overheidsdiensten worden ondergebracht. Daarnaast is de toren in Hoogersmilde nog steeds van groot belang voor het uitzenden van o.a. Radio en digitale televisie.

Met een hoogte van zo’n 300 meter is de toren het hoogste punt van Noord Nederland, u kunt de naam SkyBackup dus letterlijk nemen! Onze appatuur is ondergebracht in een van de twee datavloeren op de 9e verdieping van de toren.

Transparantie

SkyBackup onderscheidt zich van de overige backupdiensten door volledig transparant te opereren.
Bij veel backupdiensten is het onduidelijk waar uw data precies wordt opgeslagen, waardoor uw data mogelijk buiten de EU (en dus buiten de data regels van de EU) wordt opgeslagen. U loopt hiermee het risico om niet te voldoen aan de AVG.

Om onze transparantie extra kracht bij te zetten, bent u van harte welkom om onze backuplocatie met eigen ogen te komen aanschouwen.